Taštičky plněné tuňákem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 2527 kcal
- Sacharidy 45 g
- Tuky 258 g
- Sodík 98 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 73.4 mg
- Draslík 175.2 mg
- Vláknina 5765.8 mg
- Vitamín A 5765.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.9 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na těsto smícháme krupici s 350 ml vody a 0.5 lžičky soli a pomocí tyčového mixéru vymícháme v hladké těsto. Necháme hodinu odpočinout, poté promícháme, můžeme přidat trochu vody. Těsto musí být měkké a tekuté.
-
2
Rozpálíme na sucho pánev, vlijeme 3 lžíce těsta, rozetřeme na kruh, necháme ztuhnout. Placku vyjmeme a zakryjeme vlhkou utěrkou. Takto připravíme 8 placek.
-
3
Na náplň omyjeme a osušíme petrželku, lístky nasekáme. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno. Kapary propláchneme a necháme okapat. Okapaného tuňáka natrháme na kousky. Rozehřejeme máslo, přidáme všechny přísady, na mírném ohni cca 5 min podusíme. Ochutíme solí a pepřem.
-
4
Rozpálíme olivový olej na fritování. Vždy dvě placky položíme na sebe a doprostřed dáme 2-3 lžíce náplně. Uděláme důlek a do něj rozklepneme vejce. Placky společně přeložíme napůl, okraje navlhčíme a dobře přitiskneme. Opatrně vložíme do oleje a fritujeme po každé straně cca 2-3 minuty dozlatova.
-
5
Taštičky podáváme horké se čtvrtkami citronu.