Polévka telecí s houbami
Suroviny
- 450 g Telecí maso přední
- 450 g Telecí kosti
- 140 g Houby čerstvé
- 100 g Těstoviny Vermicelli
- 1 kávová lžička Hřebíček
- 1 ks Cibule
- 6 ks Pepř černý celý
- 1 špetka Muškátový květ
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1.2 l Voda pitná
- 1.5 dl Smetana 16% (pochoutková)
- 1 polévková lžíce Solamyl - bramborový škrob
- 3 polévková lžíce Mléko polotučné
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 594 kcal
- Sacharidy 76 g
- Tuky 16 g
- Sodík 220 mg
- Bílkoviny 47 g
- Uhlovodany 72 g
- Cholesterol 196.5 mg
- Draslík 1306.7 mg
- Vláknina 37912.1 mg
- Vitamín A 37912.1 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.9 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 19.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do velké pánve vložíme telecí maso a kosti a zalijeme vodou. Přivedeme k varu, přidáme nakrájenou cibuli, pepř, hřebíčky, muškátový květ a na mírném plameni vaříme 3 hodiny, dokud se nám vývar o třetinu nevypaří.
-
2
Poté vývar přecedíme, sesbíráme z povrchu tuk a nalijeme do čisté pánve. Přidáme telecí maso, houby, smetanu, uvedeme do varu a necháme povařit 12 minut.
-
3
Uvaříme v mírně osolené vařící vodě vermicelli - těstoviny, ca 10 minut.
-
4
Smícháme škrobovou moučku s mlékem v hladkou pastu. Vmícháme do polévky, aby zhoustla. Dle chuti osolíme, opepříme a před podáváním přidáme vermicelli. Okamžitě podáváme.