Křupavé rýžovo- masové kuličky
Suroviny
- 300 g Rýže jasmínová
- 50 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 150 g Klobása skopová
- 100 g Hrášek
- 125 g Mozzarella
- 100 g Strouhanka
- 1 ks Cibule
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Šafrán
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 0.3 l Masový vývar
- 0.07 l Olej stolní
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 857 kcal
- Sacharidy 71 g
- Tuky 52 g
- Sodík 923 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 70 g
- Cholesterol 203.8 mg
- Draslík 643.8 mg
- Vláknina 18140.7 mg
- Vitamín A 18140.7 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rýži zalijeme vývarem, přidáme šafrán, přivedeme k varu a na mírném ohni dusíme cca 25min. Poté necháme zchladnout. Mezitím smícháme máslo, nastrouhaný sýr a přidáme jedno vejce. Klobásovou náplň rozdrobíme. Mozzarellu nakrájíme na kostičky.
-
2
Oloupanou cibuli najemno nasekáme, rozpálíme lžíci oleje a necháme ji zesklovatět. Přidáme vnitřek klobásy, vyloupaný hrášek, 2 lžíce vody, rajčatový protlak a zakryté cca 5min podusíme. Ochutíme solí a pepřem.
-
3
Hotovu rýži rozdělíme na 8 dílů. Každý z nich na dlani rozmáčkneme na placičku, dáme trochu náplně, několik kostiček sýra, zabalíme a vytvarujeme kuličku.
-
4
V talíři rozšleháme zbylé vejce, kuličky do něj namočíme a obalíme ve strouhance. Fritovací olej mezitím rozpálíme a kuličky v něm smažíme 4-5min. Necháme okapat na papírové utěrce. Podávat můžeme horké a studené.