Úhoř po italsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1078 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 150 g
- Sodík 300 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 211.3 mg
- Draslík 140.1 mg
- Vláknina 2852.5 mg
- Vitamín A 2852.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.8 mg
- Vitamín E 5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěnou mrkev nadrobno nakrájíme a vložíme do kastrolu spolu s celým pepřem. Úhoře stáhneme z kůže, omyjeme, nakrájíme na kousky a osolíme. Přidáme do kastrolu k mrkvi, zalijeme vínem a zvolna vaříme těsně při bodu varu asi 15 minut. Měkké maso vyjmeme a necháme okapat.
-
2
Vejce rozšleháme se solí, pepřem a lžičkou oleje. Kousky úhoře ve směsi namočíme a potom je obalíme ve strouhance. Na pánvi na horkém oleji smažíme dozlatova.
-
3
Na talířích ozdobíme kousky úhoře snítkou petrželky. Podáváme s bílým pečivem.