Úhoř po italsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1000 g Úhoř říční
  • 100 g Mrkev kořen
  • 500 ml Víno bílé
  • 210 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý celý
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Petržel - nať
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 5 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1078 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 150 g
  • Sodík 300 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 211.3 mg
  • Draslík 140.1 mg
  • Vláknina 2852.5 mg
  • Vitamín A 2852.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.8 mg
  • Vitamín E 5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou mrkev nadrobno nakrájíme a vložíme do kastrolu spolu s celým pepřem. Úhoře stáhneme z kůže, omyjeme, nakrájíme na kousky a osolíme. Přidáme do kastrolu k mrkvi, zalijeme vínem a zvolna vaříme těsně při bodu varu asi 15 minut. Měkké maso vyjmeme a necháme okapat.

  • 2

    Vejce rozšleháme se solí, pepřem a lžičkou oleje. Kousky úhoře ve směsi namočíme a potom je obalíme ve strouhance. Na pánvi na horkém oleji smažíme dozlatova.

  • 3

    Na talířích ozdobíme kousky úhoře snítkou petrželky. Podáváme s bílým pečivem.

Komentáře k receptu