Kuřecí čtvrtky na citronu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1019 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 79 g
- Sodík 1628 mg
- Bílkoviny 77 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 9 mg
- Draslík 125.7 mg
- Vláknina 15235 mg
- Vitamín A 15235 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 47.3 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kůži na kuřecích čtvrtkách hustě propícháme vidličkou nebo jehlou na špízy. Osolíme a dáme do nekovové mísy.
-
2
V jiné míse smícháme olivový olej, citronovou šťávu, citronovou kůru, prolisovaný česnek, tymián, sůl a pepř, marinádu nalijeme na maso, zakryjeme a necháme v lednici 2 hodiny uležet.
-
3
Uleželé maso vložíme do máslem vymazaného pekáčku a pečeme 45 minut dozlatova, průběžně potíráme marinádou.