Lilkový salát se šunkou
Suroviny
- 500 g Lilek
- 5 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 15 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 40 g Řeřicha
- 250 g Prosciutto sušené
- 100 ml Olej olivový extra panenský
- 50 ml Olej olivový extra panenský
- 50 ml Ocet vinný
- 2 ks Vejce slepičí
- 2 ks Bobkový list
- 2 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- 1 polévková lžíce Oregano čerstvé
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 577 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 56 g
- Sodík 540 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 122.7 mg
- Draslík 408.4 mg
- Vláknina 22345.2 mg
- Vitamín A 22345.2 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.5 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Lilek nakrájíme na kostičky, osolíme a na 30 minut odstavíme. Znovu ho propláchneme, osušíme a poprášíme moukou.
-
2
V pánvi necháme na polovině oleje zhnědnout česnek a vyjmeme jej. Dohněda osmažíme lilek, vysypeme jej z pánve a necháme okapat na kuchyňském papíře. Osolíme a opepříme.
-
3
Řeřichu rozložíme na talíř a nasypeme na ni lilek společně s prosciuttem a nakrájeným vejcem.
-
4
Svaříme ocet, přidáme olej, citrónovou štávu s bylinkami, vše osolíme a opepříme. Dresink přivedeme k varu a necháme odstát. Dresinkem pokapeme salát a ihned podáváme.