Chlebový salát se zeleninou
Suroviny
- 150 g Okurka salátová
- 2 ks Rajčata
- 5 ks Cibulka jarní
- 1 ks Paprika červená
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý celý
- 1 špetka Koriandr mletý
- 2 stroužek Česnek
- 1 plátek Chléb Pita
- 6 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 2 polévková lžíce Olivy černé
- 4 polévková lžíce Citronová šťáva
- 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 124 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 10 g
- Sodík 112 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 287.9 mg
- Vláknina 3927 mg
- Vitamín A 3927 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 39.3 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Chlebovou placku nakrájíme na cca 1 cm velké kostičky a nasucho osmahneme na rozpálené pánvi. Jarní cibulky očistíme a najemno nasekáme. Okurku, rajčata a papriky omyjeme a nakrájíme nadrobno.
-
2
Oloupeme česnek, prolisujeme a smícháme s olejem a citronovu šťávou. Dochutíme solí, pepřem a mletým koriandrem.
-
3
Osmažený chléb smícháme s připravenou zeleninou, najemno nasekanými bylinkami a zálivkou. Ozdobíme olivami a před podáváním necháme cca 1/2 hodiny odležet v lednici.