Koláč s kuřecího masa se zeleninou
Suroviny
- 100 g Celer bulvový
- 500 g Listové těsto
- 100 g Máslo čerstvé
- 50 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 10 g Sůl
- 6 g Pepř černý mletý
- 1000 g Kuřecí stehna
- 50 g Mouka pšeničná hladká
- 150 ml Mléko polotučné
- 20 ml Olej rostlinný
- 4 ks Cibule
- 1 ks Mrkev kořen
- 3 ks Vejce slepičí
- 1 ks Bobkový list
- 2 l Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 585 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 75 g
- Sodík 509 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 185.1 mg
- Draslík 313.6 mg
- Vláknina 4407.3 mg
- Vitamín A 4407.3 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.3 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do hrnce se studenou vodou dáme cibuli, oloupanou mrkev, celer, bobkový list, pepř a nakonec kuřecí stehenní řízky. Pozvolna přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme asi 1 hodinu. Kuře vyjmeme a necháme vychladnout, vývar svaříme na poloviční množství a scedíme.
-
2
Na hluboké pánvi osmažíme na oleji nadrobno nakrájenou cibuli až zesklovatí, přidáme mouku a smažíme další 2 minuty. Přilijeme vývar a mléko a za stálého míchání, aby se neudělaly žmolky, povaříme 2 minuty. Odstavíme a necháme vychladnout. Postupně přidáváme kuřecí maso nakrájené na kostičky, strouhaný sýr a nakonec vejce. Osolíme a opepříme.
-
3
Listové těsto rozdělíme na dvě poloviny, z každé vyválíme plát. První plát rozložíme na dno vymazaného pekáče, na něj rozprostřeme masovou směs a zakryjeme druhým plátem těsta. Povrch potřeme rozpuštěným máslem a pečeme ve středně vyhřáté troubě 50 minut dozlatova. Můžeme podávat teplé i studené.