Pečený úhoř s pórkem a olivami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 545 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 41 g
- Sodík 202 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 127.5 mg
- Draslík 228.7 mg
- Vláknina 4099.2 mg
- Vitamín A 4099.2 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěný pórek nakrájíme na kolečka a urovnáme na dno zapékací mísy vymazané máslem. Posypeme nasekanou petrželkou a jemně nasekaným česnekem. Přidáme vypeckované olivy a vše zalijeme bílým vínem.
-
2
Nakonec do mísy vložíme vykuchaného, z kůže staženého a omytého úhoře. Maso mírně osolíme a vše posypeme strouhankou.
-
3
Pokrm pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 1 hodinu - podle tloušťky úhoře.