Polévka z tofu a plodů moře

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Sýr sójový - Tofu
  • 100 g Krevety tygří - loupané
  • 50 g Olihně
  • 100 g Hřebenatka
  • 0.5 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 7 dl Vývar asijský
  • 1 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
  • 1 polévková lžíce Kukuřičná pasta
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 97 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 640 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 63.6 mg
  • Draslík 120.4 mg
  • Vláknina 1914.8 mg
  • Vitamín A 1914.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.3 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Krevety pokrájíme na menší kousky, nadrobno pokrájíme též olihně a hřebenatky. Pokud máme plody syrové, smícháme je s bílkem a kukuřičnou pastou, aby při vaření změkly. Tofu rozkrájíme na 24 kostiček.

  • 2

    Uvedeme vývar do varu, přidáme Tofu, sójovou omáčku, uvedeme do varu a minutu povaříme. Přidáme plody moře, nejdříve syrové kusy, poté předvařené. Uvedeme do varu a minutu povaříme. Přidáme dle chuti sůl i pepř.

Komentáře k receptu