Polévka toskánská telecí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 425 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Rajčata
  • 175 g Tuřín
  • 900 g Telecí maso přední
  • 60 g Hrách
  • 100 g Těstoviny Vermicelli
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Pórek
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Bazalka
  • 1.2 l Hovězí vývar základní
  • 6 dl Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 746 kcal
  • Sacharidy 61 g
  • Tuky 101 g
  • Sodík 1134 mg
  • Bílkoviny 86 g
  • Uhlovodany 49 g
  • Cholesterol 355.5 mg
  • Draslík 1133.7 mg
  • Vláknina 11224.2 mg
  • Vitamín A 11224.2 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.9 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do velkého hrnce dáme telecí maso, hrášek, vývar a vodu a vše uvedeme do varu. Lžící s dírami sbíráme po vrchu pěnu. Vaříme 25 minut. Přidáme nakrájenou mrkev, pórek, tuřín, rajčata, cibuli a bazalku. Můžeme osolit a opepřit. Necháme vařit 2 hodiny a sebereme občas z povrchu pěnu. Hrnec sudnáme ze sporáku a necháme 2 hodiny stranou.

  • 2

    Poté hrnec dáme na střední plamen a uvedeme obsah do varu. Přidáme vermicelli a 12 minut vaříme. Vyndáme a vyhodíme bazalku.

  • 3

    Okamžitě podáváme.

Komentáře k receptu