Mornay z candáta
Suroviny
- 750 g Brambory vařené ve slupce
- 1000 g Candát obecný
- 50 g Máslo čerstvé
- 50 g Máslo čerstvé
- 10 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 50 g Sýr Parmezán
- 200 ml Smetana 12% (konzumní)
- 300 ml Vývar rybí
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 l Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 621 kcal
- Sacharidy 38 g
- Tuky 36 g
- Sodík 1177 mg
- Bílkoviny 39 g
- Uhlovodany 34 g
- Cholesterol 243.6 mg
- Draslík 856.5 mg
- Vláknina 12572.2 mg
- Vitamín A 12572.2 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.8 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 90.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Smetanu rozkvedláme se žloutky, rozehřátým máslem, hladkou moukou a nastrouhaným sýrem. Vše zahřejeme ve vodní lázni do zhoustnutí, osolíme, opepříme a zředíme vývarem.
-
2
Omyté a osušené porce candáta osolíme a povaříme v mírně osolené vodě 10 minut. Potom z porcí stáhneme kůži, vykostíme je a vložíme do máslem vymazané zapékací mísy. Obložíme uvařenými, oloupanými bramborami a zalijeme připravenou omáčkou.
-
3
Pokrm pečeme v rozpálené troubě 10-15 minut.