Treska s lilkem
Suroviny
- 500 g Treska aljašská
- 500 ml Voda pitná
- 200 ml Vývar rybí
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Lilek
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 3 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 167 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 6 g
- Sodík 448 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 48.2 mg
- Draslík 693.5 mg
- Vláknina 4302.8 mg
- Vitamín A 4302.8 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.7 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté filety z tresky pokapeme citronovou šťávou, osolíme a opepříme. Vložíme je do kastrolu, zalijeme vodou a zvolna dusíme pod pokličkou asi 20 minut.
-
2
Omytý lilek nakrájíme na plátky, namočíme do studené vody na 5 minut, vyjmeme a osušíme. V pánvi na rozpáleném oleji opečeme plátky lilku po odobou stranách a vyjmeme.
-
3
Do vydušené šťávy z ryby vlijeme vývar, vmícháme rajčatový protlak, špetku soli a pepře. Filety poklademe plátky opečeného lilku a upravíme na talíře. Do rajčatové omáčky vmícháme smetanu a dál už nevaříme. Dobře promícháme a nalijeme na rybu.
-
4
Ihned podáváme.