Kuřecí karbanátky ve slanině
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 993 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 79 g
- Sodík 1530 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 217.8 mg
- Draslík 621.4 mg
- Vláknina 3952.5 mg
- Vitamín A 3952.5 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.4 mg
- Vitamín E 4.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřecí stehenní žízky, cibuli, česnek a sýr rozmixujeme, přidáme posekané piniové oříšky, sůl, pepř, vejce a pořádně prohněteme. Z hmoty vytvoříme 4 karbanátky, které lehce obalíme v mouce a dáme do lednice na hodinu odpočinout.
-
2
Po vyjmutí z lednice obalíme každý karbanátek v plátcích slaniny, které sepneme párátkem. Smažíme na rozpáleném oleji z obou stran dozlatova.
-
3
Servírujeme s tatarskou omáčkou, ozdobené pažitkou.