Kuřecí karbanátky ve slanině

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Anglická slanina
  • 100 g Sýr Niva (Rokfór)
  • 6 g Sůl
  • 4 g Pepř černý mletý
  • 40 g Mouka polohrubá
  • 50 g Pažitka
  • 500 g Kuřecí stehna
  • 50 g Oříšky piniové
  • 50 g Omáčka tatarská
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 dl Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 993 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 79 g
  • Sodík 1530 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 217.8 mg
  • Draslík 621.4 mg
  • Vláknina 3952.5 mg
  • Vitamín A 3952.5 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.4 mg
  • Vitamín E 4.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí stehenní žízky, cibuli, česnek a sýr rozmixujeme, přidáme posekané piniové oříšky, sůl, pepř, vejce a pořádně prohněteme. Z hmoty vytvoříme 4 karbanátky, které lehce obalíme v mouce a dáme do lednice na hodinu odpočinout.

  • 2

    Po vyjmutí z lednice obalíme každý karbanátek v plátcích slaniny, které sepneme párátkem. Smažíme na rozpáleném oleji z obou stran dozlatova.

  • 3

    Servírujeme s tatarskou omáčkou, ozdobené pažitkou.

Komentáře k receptu