Polévka z kapra na maďarský způsob

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Kapr obecný
  • 200 ml Smetana jihočeská zakysaná15%
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 0.5 kávová lžička Paprika mletá pálivá
  • 3 ks Brambory
  • 1 ks Cibule
  • 3 ks Rajčata
  • 2 ks Paprika zelená
  • 1.5 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 449 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 318 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 138 mg
  • Draslík 1162.6 mg
  • Vláknina 6667 mg
  • Vitamín A 6667 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 47.9 mg
  • Vitamín E 2.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Půlku kapra i hlavu očistíme, cibuli nakrájíme na plátky, papriku zbavíme semen a nakrájíme na tenké nudličky, spařená rajčata oloupeme, vykrojíme semena a rajčata nakrájíme na kostičky, syrové brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky.

  • 2

    Na oleji s máslem osmažíme cibuli, poté k ní rychle přimícháme obě papriky a odstavíme.

  • 3

    Zeleninu vložíme do většího hrnce s vodou, osolíme, přilijeme cibuli s paprikou a vaříme zhruba deset minut, poté přidáme kapra a vaříme, dokud není maso měkké, tedy asi patnáct minut. Poté maso z polévky vyjmeme, do vývaru přidáme brambory a vaříme, až jsou brambory měkké. Do hotové polévky vložíme pečlivě obrané maso, nekrájíme. Maso necháme chvíli prohřát.

  • 4

    Polévku podáváme s kysanou smetanou, kterou servírujeme přímo na talíře.

Komentáře k receptu