Pomeranče v karamelu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Cukr krupice
  • 300 ml Voda pitná
  • 4 ks Pomeranče
  • 1 ks Kardamom
  • 4 ks Hřebíček
  • 5 ks Pepř černý celý
  • 6 polévková lžíce Pistácie
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 623 kcal
  • Sacharidy 132 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 29 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 132 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1340.8 mg
  • Vláknina 46677 mg
  • Vitamín A 46677 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 120.7 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci za stálého míchání zahřejeme cukr, hřebíček, rozdrcený pepř, kardamom a 150 ml vody. Cukr se musí zcela rozpustit. Při prudší teplotě pak vaříme bez míchání do zhoustnutí. Tekutina nám ztmavne. Podle potřeby stíráme sirup přichycený ke stranám hrnce.

  • 2

    Opatrně vlijeme zbývající vodu, odstavíme a mícháme tak dlouho, dokud se tekutiny zcela nespojí. Necháme vychladnout.

  • 3

    Oloupeme pomeranče, odstraníme bílé vrstvy a zbavíme dílky tenkých blanek. Vložíme do mísy, přelijeme karamelem, promícháme a přikryté vložíme do lednice.

  • 4

    Před podáváním rozdělíme do misek a posypeme pistáciemi.

Komentáře k receptu