Pomeranče v karamelu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 623 kcal
- Sacharidy 132 g
- Tuky 13 g
- Sodík 29 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 132 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1340.8 mg
- Vláknina 46677 mg
- Vitamín A 46677 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 120.7 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnci za stálého míchání zahřejeme cukr, hřebíček, rozdrcený pepř, kardamom a 150 ml vody. Cukr se musí zcela rozpustit. Při prudší teplotě pak vaříme bez míchání do zhoustnutí. Tekutina nám ztmavne. Podle potřeby stíráme sirup přichycený ke stranám hrnce.
-
2
Opatrně vlijeme zbývající vodu, odstavíme a mícháme tak dlouho, dokud se tekutiny zcela nespojí. Necháme vychladnout.
-
3
Oloupeme pomeranče, odstraníme bílé vrstvy a zbavíme dílky tenkých blanek. Vložíme do mísy, přelijeme karamelem, promícháme a přikryté vložíme do lednice.
-
4
Před podáváním rozdělíme do misek a posypeme pistáciemi.