Polévka jehněčí s rýží
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 347 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 13 g
- Sodík 311 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 74 mg
- Draslík 718.3 mg
- Vláknina 8277.5 mg
- Vitamín A 8277.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.8 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 359.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z jehněčího masa odstraníme lůj a nakrájíme maso na tenké proužky. Dáme stranou na další použití.
-
2
Do velkého hrnce dáme vodu, osolíme a přivedeme k varu, přidáme rýži. Když se voda začne znovu vařit, zamícháme, zmírníme plamen a vaříme 15 minut, dokud nebude rýže měkká.
-
3
Rýži přecedíme a opláchneme pod tekoucí vodou, necháme okapat a odložíme stranou na později.
-
4
Mezitím v jiném hrnci přivedeme k varu jehněčí vývar. Přidáme proužky jehněčího, česnek, pórek, rýžový vinný ocet a sójovou omáčku. Zakryjeme hrnec pokličkou, zmírníme oheň a 10 minut vaříme, dokud nebude jehněčí maso měkké.
-
5
Přidáme rýži, plátky žampionů a 3 minuty povaříme. Můžeme podávat.