Ravioli s artyčoky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Cibule
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 100 g Mouka pšeničná celozrnná
  • 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 5 g Sůl
  • 5 g Sůl
  • 3 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 10 g Majoránka
  • 200 g Ricotta
  • 4 ks Artyčoky
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Sýr Parmezán
  • 2 polévková lžíce Sýr Parmezán
  • 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1007 kcal
  • Sacharidy 167 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 2505 mg
  • Bílkoviny 50 g
  • Uhlovodany 112 g
  • Cholesterol 203.2 mg
  • Draslík 3881.3 mg
  • Vláknina 119695 mg
  • Vitamín A 119695 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 120.9 mg
  • Vitamín E 2.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 25.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Srdíčka artyčoků nasekáme na kousky a podusíme je na oleji s česnekem. Podlijeme je troškou vody, povaříme a na závěr umeleme.

  • 2

    Artyčoky smícháme s ricottou, přidáme nastrouhaný sýr, osolíme a opepříme.

  • 3

    Z připravených surovin připravíme těsto a přikryté ho necháme 30 minut odpočinout.

  • 4

    Těsto vyválíme a vykrájíme z něj kolečka o průměru 6-8 cm a dáme na ně náplň. Utvoříme tortellini.

  • 5

    Na másle osmažíme kolečka cibule, osolíme a podlijeme 1/2 skleničky

  • 6

    vody a několik minut vaříme. Cibuli rozmixujeme se sýrem a olejem, aby vznikl krém.

  • 7

    Tortellini uvaříme v mírně slané vodě a ochutíme je cibulovou

  • 8

    omáčkou. Posypeme pepřem a lístky majoránky.

Komentáře k receptu