Ravioli s artyčoky
Suroviny
- 120 g Cibule
- 30 g Máslo čerstvé
- 100 g Mouka pšeničná celozrnná
- 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 5 g Sůl
- 5 g Sůl
- 3 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 2 g Pepř černý mletý
- 10 g Majoránka
- 200 g Ricotta
- 4 ks Artyčoky
- 3 ks Vejce slepičí
- 1 stroužek Česnek
- 3 polévková lžíce Sýr Parmezán
- 2 polévková lžíce Sýr Parmezán
- 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1007 kcal
- Sacharidy 167 g
- Tuky 29 g
- Sodík 2505 mg
- Bílkoviny 50 g
- Uhlovodany 112 g
- Cholesterol 203.2 mg
- Draslík 3881.3 mg
- Vláknina 119695 mg
- Vitamín A 119695 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 120.9 mg
- Vitamín E 2.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 25.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Srdíčka artyčoků nasekáme na kousky a podusíme je na oleji s česnekem. Podlijeme je troškou vody, povaříme a na závěr umeleme.
-
2
Artyčoky smícháme s ricottou, přidáme nastrouhaný sýr, osolíme a opepříme.
-
3
Z připravených surovin připravíme těsto a přikryté ho necháme 30 minut odpočinout.
-
4
Těsto vyválíme a vykrájíme z něj kolečka o průměru 6-8 cm a dáme na ně náplň. Utvoříme tortellini.
-
5
Na másle osmažíme kolečka cibule, osolíme a podlijeme 1/2 skleničky
-
6
vody a několik minut vaříme. Cibuli rozmixujeme se sýrem a olejem, aby vznikl krém.
-
7
Tortellini uvaříme v mírně slané vodě a ochutíme je cibulovou
-
8
omáčkou. Posypeme pepřem a lístky majoránky.