Tortellini s ricottou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 5 g Sůl
  • 3 g Sůl
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 20 g Petržel - nať
  • 3 g Muškátový oříšek
  • 10 g Pažitka
  • 110 g Šunka od kosti
  • 5 g Tymián čerstvý
  • 200 g Ricotta
  • 100 ml Vývar z hovězích kostí
  • 30 ml Olej rostlinný
  • 2 ks Artyčoky
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 polévková lžíce Sýr Parmezán
  • 1 polévková lžíce Strouhanka
  • 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 716 kcal
  • Sacharidy 94 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 2222 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 57 g
  • Cholesterol 233.4 mg
  • Draslík 2131.3 mg
  • Vláknina 59131.1 mg
  • Vitamín A 59131.1 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 71.3 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V mixéru rozmixujeme šunku, sýr, trošku petrželky, strouhanku

  • 2

    a žloutek, postupně přidáváme olivový olej a osolíme.

  • 3

    Těsto připravíme smícháním všech surovin a necháme ho 30 minut odpočinout. Pomocí strojku utvoříme dlouhý plát.

  • 4

    Polovinu poklademe kopečky náplně. Těsto přeložíme na polovinu

  • 5

    a vykrájíme obdélníky. Protilehlé vrcholy spojíme, abychom utvořili tortellini.

  • 6

    Ricottu rozdrobíme a smícháme s nakrájeným tymiánem a pažitkou, solí a pepřem. Přidáme muškátový oříšek a hotovou ricottu upravíme doprostřed talíře.

  • 7

    Srdíčka artyčoků nakrájíme na plátky a osmažíme je v rostlinném

  • 8

    oleji, na ubrousku je necháme okapat a osolíme.

  • 9

    Tortellini uvaříme v masovém vývaru a dáme je na talíře okolo ricotty. Ozdobíme smaženými artyčoky a zalijeme trochou horkého vývaru.

Komentáře k receptu