Tortellini s ricottou
Suroviny
- 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 5 g Sůl
- 3 g Sůl
- 5 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 20 g Petržel - nať
- 3 g Muškátový oříšek
- 10 g Pažitka
- 110 g Šunka od kosti
- 5 g Tymián čerstvý
- 200 g Ricotta
- 100 ml Vývar z hovězích kostí
- 30 ml Olej rostlinný
- 2 ks Artyčoky
- 1 ks Vaječný žloutek slepičí
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 polévková lžíce Sýr Parmezán
- 1 polévková lžíce Strouhanka
- 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 716 kcal
- Sacharidy 94 g
- Tuky 29 g
- Sodík 2222 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 57 g
- Cholesterol 233.4 mg
- Draslík 2131.3 mg
- Vláknina 59131.1 mg
- Vitamín A 59131.1 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 71.3 mg
- Vitamín E 2.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V mixéru rozmixujeme šunku, sýr, trošku petrželky, strouhanku
-
2
a žloutek, postupně přidáváme olivový olej a osolíme.
-
3
Těsto připravíme smícháním všech surovin a necháme ho 30 minut odpočinout. Pomocí strojku utvoříme dlouhý plát.
-
4
Polovinu poklademe kopečky náplně. Těsto přeložíme na polovinu
-
5
a vykrájíme obdélníky. Protilehlé vrcholy spojíme, abychom utvořili tortellini.
-
6
Ricottu rozdrobíme a smícháme s nakrájeným tymiánem a pažitkou, solí a pepřem. Přidáme muškátový oříšek a hotovou ricottu upravíme doprostřed talíře.
-
7
Srdíčka artyčoků nakrájíme na plátky a osmažíme je v rostlinném
-
8
oleji, na ubrousku je necháme okapat a osolíme.
-
9
Tortellini uvaříme v masovém vývaru a dáme je na talíře okolo ricotty. Ozdobíme smaženými artyčoky a zalijeme trochou horkého vývaru.