Želé s ovocem a vínem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 500 g Cukr krupice
  • 300 g Angrešt
  • 300 g Rybíz červený
  • 200 ml Víno červené
  • 1 ks Gelfix Extra
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 802 kcal
  • Sacharidy 192 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 20 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 192 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 561 mg
  • Vláknina 17200 mg
  • Vitamín A 17200 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 68.7 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve 3/4 litru vody povaříme očištěný angrešt a rybíz.

  • 2

    Poté přecedíme a do šťávy po ovoci nalijeme zhruba 200 ml vína a dáme opět vařit.

  • 3

    Za stálého míchání přidáme Gelfix Extra.

  • 4

    Po pěti minutách přisypeme cukr, důkladně promícháme a odstavíme.

  • 5

    Hotové želé plníme do důkladně omytých sklenic a vychlazené, dobře uzavřené vložíme do chladničky.

Komentáře k receptu