Zeleninové hovězí řízky
Suroviny
- 145 g Brokolice
- 1 g Pepř černý mletý
- 2 g Česnek
- 200 g Fazolové klíčky
- 455 g Steakhouse
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 1 ks Kapie
- 1 špetka Sůl
- 1 dl Voda pitná
- 2 polévková lžíce Omáčka sójová
- 1.5 polévková lžíce Mouka kukuřičná
- 2 polévková lžíce Víno rýžové čínské
- 3 polévková lžíce Omáčka ústřicová
- 3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 428 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 26 g
- Sodík 714 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 499 mg
- Vláknina 7298.8 mg
- Vitamín A 7298.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 38.6 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do rendlíku vložíme hovězí maso. K řízkům přidáme víno, cukr, sójovou omáčku a vmícháme mouku.
-
2
Ve varné míse na středním plameni rozpálíme 1 lžíci oleje a osmažíme 1 řízek namočený v marinádě. Stejně budeme postupovat i při přípravě zbylého masa.
-
3
V pánvi orestujeme brokolici, přidáme zbývající zeleninu, přilijeme vodu a vše dusíme cca 5-8 minut, až do úplného změknutí.
-
4
Do smažených řízků přidáme ústřičnou omáčku, kterou ozdobíme fazolovými klíčky. Podle chuti přidáme koření.
-
5
Podáváme obložené dušenou zeleninou.