Zapečené smažené lilky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 250 g Lilek
  • 50 g Sýr Eidam cihla 30%
  • 30 g Olej rostlinný
  • 20 g Mouka pšeničná hladká
  • 10 g Protlak rajčatový
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 351 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 316 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 245.3 mg
  • Draslík 365.3 mg
  • Vláknina 8500 mg
  • Vitamín A 8500 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.8 mg
  • Vitamín E 2.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté a oloupané lilky nakrájíme na silnější plátky, osolíme špetkou soli a obalíme v mouce. Sýr nastrouháme. Plátky lilku osmažíme na 2/3 oleje. Zapékací misku vytřeme zbylým olejem, klademe do ní po vrstvách usmažené plátky lilku, nastrouhaný sýr, rajčatový protlak a znovu plátky lilku. Na závěr vše zalijeme vejci rozšlehanými se špetkou soli a v předehřáté troubě zapečeme, až se vejce srazí.

Komentáře k receptu