Zapečené smažené lilky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 351 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 27 g
- Sodík 316 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 245.3 mg
- Draslík 365.3 mg
- Vláknina 8500 mg
- Vitamín A 8500 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.8 mg
- Vitamín E 2.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté a oloupané lilky nakrájíme na silnější plátky, osolíme špetkou soli a obalíme v mouce. Sýr nastrouháme. Plátky lilku osmažíme na 2/3 oleje. Zapékací misku vytřeme zbylým olejem, klademe do ní po vrstvách usmažené plátky lilku, nastrouhaný sýr, rajčatový protlak a znovu plátky lilku. Na závěr vše zalijeme vejci rozšlehanými se špetkou soli a v předehřáté troubě zapečeme, až se vejce srazí.