Smažené noky z odpalovaného těsta

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Mouka polohrubá
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 dl Voda pitná
  • 0.29 šálek Tuk
  • 0.5 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 308 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 127 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 142.9 mg
  • Draslík 65.4 mg
  • Vláknina 1850 mg
  • Vitamín A 1850 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na oheň postavíme osolenou vodu s máslem. Jakmile se voda začne vařit, zmírníme oheň, vsypeme mouku a za stálého míchání nahříváme tak dlouho, až se těsto nechytá dna.

  • 2

    Těsto necháme vychladnout. Poté vmícháme vejce a vypracujeme je tak, aby bylo kypré.

  • 3

    Z těsta budeme lžičkou namočenou v tuku vykrajovat malé nočky, které rovnou vhazujeme do silně rozehřátého tuku.

  • 4

    Nočky v tuku musí plavat.

Komentáře k receptu