Kuře na bylinkách se zelenou omáčkou

Hodnocení 5x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Kuřecí prsa
  • 170 g Sýr Parmezán
  • 10 g Petržel - nať
  • 200 g Strouhanka
  • 10 g Pažitka
  • 300 ml Olej slunečnicový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Cukr třtinový
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Ocet vinný
  • 2 polévková lžíce Tymián čerstvý
  • 4 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 1 polévková lžíce Hořčice dijonská
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1357 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 113 g
  • Sodík 1489 mg
  • Bílkoviny 54 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 478 mg
  • Draslík 689.5 mg
  • Vláknina 3605.5 mg
  • Vitamín A 3605.5 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.5 mg
  • Vitamín E 34.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse nebo v mixéru šleháme žloutky, vejce, ocet a cukr. Za pomalého přilévání oleje ušleháme hladkou majonézu. Když spotřebujeme všechen olej, přišleháme nasekané bylinky, hořčici a omáčku podle chuti osolíme a opepříme.

  • 2

    Omytá kuřecí prsa lehce poprášíme hladkou moukou. V míse promícháme strouhanku s nasekaným tymiánem, petrželkou a nastrouhaným sýrem. Směs osolíme a opepříme.

  • 3

    Maso protáhneme rozšlehanými vejci a obalíme v připravené směsi.

  • 4

    Na pánvi rozehřejeme olivový a slunečnicový olej, vložíme obalené kuřecí maso a smažíme dozlatova.

  • 5

    Usmažená kuřecí prsa upravíme na talíře a podáváme se zelenou bylinkovou omáčkou.

Komentáře k receptu