Kuře na bylinkách se zelenou omáčkou
Suroviny
- 500 g Kuřecí prsa
- 170 g Sýr Parmezán
- 10 g Petržel - nať
- 200 g Strouhanka
- 10 g Pažitka
- 300 ml Olej slunečnicový
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 ks Vaječný žloutek slepičí
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Cukr třtinový
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 4 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- 2 polévková lžíce Ocet vinný
- 2 polévková lžíce Tymián čerstvý
- 4 polévková lžíce Olej slunečnicový
- 1 polévková lžíce Hořčice dijonská
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1357 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 113 g
- Sodík 1489 mg
- Bílkoviny 54 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 478 mg
- Draslík 689.5 mg
- Vláknina 3605.5 mg
- Vitamín A 3605.5 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.5 mg
- Vitamín E 34.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V míse nebo v mixéru šleháme žloutky, vejce, ocet a cukr. Za pomalého přilévání oleje ušleháme hladkou majonézu. Když spotřebujeme všechen olej, přišleháme nasekané bylinky, hořčici a omáčku podle chuti osolíme a opepříme.
-
2
Omytá kuřecí prsa lehce poprášíme hladkou moukou. V míse promícháme strouhanku s nasekaným tymiánem, petrželkou a nastrouhaným sýrem. Směs osolíme a opepříme.
-
3
Maso protáhneme rozšlehanými vejci a obalíme v připravené směsi.
-
4
Na pánvi rozehřejeme olivový a slunečnicový olej, vložíme obalené kuřecí maso a smažíme dozlatova.
-
5
Usmažená kuřecí prsa upravíme na talíře a podáváme se zelenou bylinkovou omáčkou.