Jehněčí bůček na rajčatech

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 300 g Rajčata
  • 7 g Sůl
  • 4 g Pepř černý mletý
  • 80 ml Citronová šťáva
  • 2 ks Bobkový list
  • 1 kg Jehněčí žebírka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 757 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 71 g
  • Sodík 548 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 146.7 mg
  • Draslík 461.1 mg
  • Vláknina 1747.7 mg
  • Vitamín A 1747.7 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.6 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso nakrájíme na 6 porcí a pokapeme citronovou šťávou. Zprudka opečeme na rozpáleném másle, přidáme rozpůlená rajčata, bobkový list, osolíme, opepříme a necháme 30 minut dusit na mírném ohni, dokud omáčka nezhoustne. Podáváme nejlépe s bramborovou kaší.

Komentáře k receptu