Vepřové v pikantní kyselé omáčce
Suroviny
- 230 g Kompot ananasový
- 350 g Vepřové maso libové
- 115 g Klasy kukuřičné mražené
- 1 kávová lžička Petržel - nať
- 1 kávová lžička Koření pěti vůní
- 0.23 kávová lžička Olej slunečnicový
- 4 kávová lžička Maizena - kukuřičný škrob
- 1 ks Zázvor celý
- 1 ks Chilli paprička
- 1 ks Paprika zelená
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 0.75 šálek Vývar drůbeží
- 1 polévková lžíce Omáčka sójová
- 1 polévková lžíce Voda pitná
- 1 polévková lžíce Ocet vinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 367 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 18 g
- Sodík 207 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 62.1 mg
- Draslík 122.3 mg
- Vláknina 1821.8 mg
- Vitamín A 1821.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2214.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z masa odstraníme tuk a nakrájíme je na tenké plátky. Slunečnicovým olejem potřeme dno ohnivzdorného hrnce, rozpálíme a maso na něm cca 2 minuty restujeme po každé straně dohněda.
-
2
Stranou smícháme nastrouhaný zázvor, nadrobno nakrájenou chilli papričku bez semínek, prášek pěti druhů koření, sójovou omáčku a vinný ocet. Ananas scedíme, šťávu z něj přilijeme do vývaru, přidáme připravené koření, důkladně promícháme a touto směsí zalijeme maso. Na mírném plameni přivedeme k varu, poté za stálého míchání přidáváme kukuřičný škrob rozpuštěný ve vodě. Na závěr nasypeme rozpůlené kukuřičné klásky a nakrájenou zelenou papriku. Dle chuti osolíme a opepříme.
-
3
Nádobu zakryjeme a vložíme do trouby předehřáté na 160 °C. Po 30 minutách přidáme ananas a vrátíme do trouby ještě na 5 minut. Dozdobíme petrželkou a podáváme s vařenou rýží.