Zapečené lilky s klobásou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 405 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 36 g
- Sodík 788 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 20 mg
- Draslík 612.8 mg
- Vláknina 11375 mg
- Vitamín A 11375 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 94.8 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 21.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté lilky nakrájíme na malé kousky a v míse je necháme nasolené 30 minut odležet. Mezitím si nakrájíme klobásu na kolečka a papriky zbavené jádřinců na silnější proužky. Nasolené lilky propláchneme a necháme na cedníku okapat. Poté je na rozpáleném másle osmažíme dozlatova a vyskládáme do pekáčku. Na pánvi po lilcích orestujeme papriku a kolečka klobásy, aby nasály šťávu z lilků. Zeleninovou směs osolíme, opepříme, promícháme a rozložíme na lilky v pekáčku. Navrch naskládáme rajčata nakrájená na kolečka, posypaná nasekanou petrželkou. Vše zakryjeme alobalem a pečeme ve středně vyhřáté troubě aso 20 minut. Podáváme např. s pečivem nebo jako přílohu k masu.
-
2