Telecí kotlety na česnekovém bešamelu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 931 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 58 g
- Sodík 715 mg
- Bílkoviny 48 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 231 mg
- Draslík 805 mg
- Vláknina 582.5 mg
- Vitamín A 582.5 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.4 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 70.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Telecí maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a zprudka orestujeme na másle z obou stran. V hrnci usmažíme světlou jíšku s prolisovaným česnekem, přidáme víno a vodu a orestované plátky masa. Vaříme na mírném ohni dokud maso není měkké a omáčka nezhoustne. Podáváme např. s vařenými bramborami.