Bažant na bezinkách
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1652 kcal
- Sacharidy 41 g
- Tuky 103 g
- Sodík 434 mg
- Bílkoviny 133 g
- Uhlovodany 38 g
- Cholesterol 471.8 mg
- Draslík 1454.1 mg
- Vláknina 1302.3 mg
- Vitamín A 1302.3 mg
- Vitamín B6 3.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 34.2 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 91.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Troubu předehřejeme na 220C.
-
2
Bažanta omyjeme, osolíme a opepříme. V pekáči rozehřejeme olej, vložíme maso a pečeme asi 20minut tak, aby maso zůstalo uvnitř růžové. Během pečení poléváme zeleninovým vývarem. Poté maso vyjmeme a uchováváme horké.
-
3
Do šťávy z pekáče přilijeme bezinkovou šťávu, krátce povaříme dokud nezhoustne, přidáme smetanu a ještě provaříme. Omáčku rozmixujeme, vmícháme rozpuštěné vychlazené máslo, přidáme bezinky a omáčku prohřejeme.
-
4
Bažanta naporcujeme, podáváme s horkou omáčkou a bramborovými knedlíky nebo salátem.