Telecí játra v bešamelu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1134 kcal
- Sacharidy 54 g
- Tuky 72 g
- Sodík 915 mg
- Bílkoviny 67 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 1047 mg
- Draslík 995.2 mg
- Vláknina 874 mg
- Vitamín A 874 mg
- Vitamín B6 2.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.9 mg
- Vitamín E 3.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 61.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Telecí játra nakrájíme na pruhy, osolíme, okmínujeme a na talíři je obalíme v hladké mouce. V hrnci rozpustíme máslo, smícháme s hladkou moukou a usmažíme světlou jíšku, zředíme ji vodou, přidáme bobkový list, trochu octa, pokrájené rajče a povaříme za stálého míchání, dokud omáčka nezhoustne. Mezitím osmažíme na pánvi na rozpáleném oleji játra dorůžova, rozložíme je na ploché míse a zalijeme hotovou omáčkou.