Topinambury s estragonem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 281 kcal
- Sacharidy 38 g
- Tuky 17 g
- Sodík 1171 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 24 mg
- Draslík 130.9 mg
- Vláknina 16497.5 mg
- Vitamín A 16497.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.9 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 26.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Topinambury očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky. V pánvi rozpustíme máslo, přidáme topinambury a zvolna smažíme, plátky občas obracíme. Zaprášíme troškou mouky, osmahneme, podlijeme vývarem, vínem, osolíme, opepříme, přisypeme estragon a vaříme přibližně 20 minut, kdy se tekutina částečně odpaří a šťáva trochu zhoustne.
-
2
Podáváme jako přílohu k masu.