Topinambury s estragonem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Máslo čerstvé
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 400 g Topinambury
  • 10 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 5 g Estragon
  • 200 ml Víno bílé
  • 300 ml Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 281 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 1171 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 24 mg
  • Draslík 130.9 mg
  • Vláknina 16497.5 mg
  • Vitamín A 16497.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.9 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 26.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Topinambury očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky. V pánvi rozpustíme máslo, přidáme topinambury a zvolna smažíme, plátky občas obracíme. Zaprášíme troškou mouky, osmahneme, podlijeme vývarem, vínem, osolíme, opepříme, přisypeme estragon a vaříme přibližně 20 minut, kdy se tekutina částečně odpaří a šťáva trochu zhoustne.

  • 2

    Podáváme jako přílohu k masu.

Komentáře k receptu