Kalamáry s nádivkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 338 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 12 g
- Sodík 131 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 558.6 mg
- Draslík 669.5 mg
- Vláknina 2212.5 mg
- Vitamín A 2212.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.8 mg
- Vitamín E 2.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kalamárům odřízneme hlavu, vnitřek vyjmeme a vyčistíme.
-
2
1/3 rajčat, polovinu cibule, 250 g kalamárů a česnek nakrájíme na drobné kousky, smícháme dohromady, přidáme strouhanku a žloutek.
-
3
Nádivkou naplníme zbylé kalamáry, otvor sešijeme.
-
4
Orestujeme na rozpáleném oleji, přidáme zbylá pokrájená rajčata a cibuli, podlijeme vínem. Dusíme 20 minut.
-
5
Servírujeme přelité šťávou z restování a dušenými rajčaty.