Pražmy se zeleninou
Suroviny
- 60 g Cibule
- 150 g Kedlubna
- 60 g Máslo čerstvé
- 250 g Mrkev kořen
- 60 g Pomeranče
- 125 g Fazolové lusky zelené
- 10 g Estragon
- 750 g Pražma
- 500 ml Víno bílé
- 30 ml Ocet kvasný lihový
- 2 ks Citrony
- 1 ks Pažitka
- 1 špetka Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Cukr moučkový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 626 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 211 g
- Sodík 328 mg
- Bílkoviny 54 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 191.5 mg
- Draslík 1561.1 mg
- Vláknina 19569.8 mg
- Vitamín A 19569.8 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 106.8 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 29.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
1000 ml vody smícháme s vínem, octem, bylinkami, pokrájenými pomeranči a citrony. Osolíme, opepříme a přiklopené vaříme 30 minut.
-
2
Cibuli, fenykl, fazolky, mrkev a kedlubny očistíme a pokrájíme na drobnější kousky.
-
3
Máslo rozehřejeme v pánvi a přidáme vše krom fazolek. Osolíme, opepříme a ocukrujeme. Dusíme 30 minut, poté přisypeme fazolky a dusíme ještě 30 minut. Zaprášíme moukou, podlijeme vývarem.
-
4
Uvedeme k varu a vaříme 15 minut.
-
5
Ryby omyjeme, vykucháme a na 5 minut ponoříme do horké vody.
-
6
Ryby servírujeme s plátky citrusů a vařenou zeleninou.