Pražmy se zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 135 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 150 g Kedlubna
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 250 g Mrkev kořen
  • 60 g Pomeranče
  • 125 g Fazolové lusky zelené
  • 10 g Estragon
  • 750 g Pražma
  • 500 ml Víno bílé
  • 30 ml Ocet kvasný lihový
  • 2 ks Citrony
  • 1 ks Pažitka
  • 1 špetka Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 626 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 211 g
  • Sodík 328 mg
  • Bílkoviny 54 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 191.5 mg
  • Draslík 1561.1 mg
  • Vláknina 19569.8 mg
  • Vitamín A 19569.8 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 106.8 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 29.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    1000 ml vody smícháme s vínem, octem, bylinkami, pokrájenými pomeranči a citrony. Osolíme, opepříme a přiklopené vaříme 30 minut.

  • 2

    Cibuli, fenykl, fazolky, mrkev a kedlubny očistíme a pokrájíme na drobnější kousky.

  • 3

    Máslo rozehřejeme v pánvi a přidáme vše krom fazolek. Osolíme, opepříme a ocukrujeme. Dusíme 30 minut, poté přisypeme fazolky a dusíme ještě 30 minut. Zaprášíme moukou, podlijeme vývarem.

  • 4

    Uvedeme k varu a vaříme 15 minut.

  • 5

    Ryby omyjeme, vykucháme a na 5 minut ponoříme do horké vody.

  • 6

    Ryby servírujeme s plátky citrusů a vařenou zeleninou.

Komentáře k receptu