Špenátové rizoto s gorgonzolou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 605 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 14 g
- Sodík 1538 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 54.9 mg
- Draslík 420 mg
- Vláknina 3519.8 mg
- Vitamín A 3519.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.4 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Necháme rozmrazit špenát a nahrubo jej nasekáme. Jemně nasekáme šalotku a česnek.
-
2
V hrnci zahřejeme olej a jemně na něm osmahneme šalotku s česnekem. Přidáme rýži a krátce opečeme. Postupně podle potřeby přiléváme zeleninový vývar. Za občasného zamíchání vaříme asi 25 minut.
-
3
Do hotové rýže přimícháme špenát, bílé víno a mascarpone. Podle chuti osolíme, opepříme a vmícháme nastrouhaný parmezán.
-
4
Nakonec přimícháme na kostičky nakrájenou gorgonzolu a ihned podáváme.