Špenátové rizoto s gorgonzolou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Sýr Parmezán
  • 125 g Sýr Gorgonzola
  • 50 g Mascarpone
  • 250 g Rýže carnaroli
  • 400 g Špenát listový mražený
  • 50 ml Víno bílé
  • 1 ks Šalotka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.75 l Vývar zeleninový
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 605 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 1538 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 54.9 mg
  • Draslík 420 mg
  • Vláknina 3519.8 mg
  • Vitamín A 3519.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.4 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Necháme rozmrazit špenát a nahrubo jej nasekáme. Jemně nasekáme šalotku a česnek.

  • 2

    V hrnci zahřejeme olej a jemně na něm osmahneme šalotku s česnekem. Přidáme rýži a krátce opečeme. Postupně podle potřeby přiléváme zeleninový vývar. Za občasného zamíchání vaříme asi 25 minut.

  • 3

    Do hotové rýže přimícháme špenát, bílé víno a mascarpone. Podle chuti osolíme, opepříme a vmícháme nastrouhaný parmezán.

  • 4

    Nakonec přimícháme na kostičky nakrájenou gorgonzolu a ihned podáváme.

Komentáře k receptu