Vinný krém
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1128 kcal
- Sacharidy 160 g
- Tuky 32 g
- Sodík 69 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 160 g
- Cholesterol 1480.8 mg
- Draslík 280.6 mg
- Vláknina 636 mg
- Vitamín A 636 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.9 mg
- Vitamín E 3.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Použijeme dřeň z poloviny vanilkového lusku, přidáme ji ke žloutkům s cukrem a ušleháme hustý krém. Vložíme ho do horké vodní lázně a za stálého míchání přidáváme bílé víno a citronovou kůru.
-
2
Poté dáme krém do ledové lázně a šleháme, dokud nevychladne.
-
3
Krém je vhodný k jahodám, bobulovému ovoci nebo pudinku.