Treska s mangem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 180 g Mrkev kořen
  • 450 g Treska aljašská
  • 100 ml Džus ananasový
  • 1 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
  • 1 ks Cibule červená
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 ks Paprika zelená
  • 1 ks Mango
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Limetková šťáva
  • 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • 1 polévková lžíce Omáčka sójová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 219 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 108 g
  • Sodík 83 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 41.6 mg
  • Draslík 637 mg
  • Vláknina 7858 mg
  • Vitamín A 7858 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 56.6 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve woku rozehřejeme olej a přidáme oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli, očištěnou, na špalíčky nakrájenou mrkev a očištěné, na proužky nakrájené papriky. Za stálého obracení opékáme 5 minut.

  • 2

    Omyté filety z tresky nakrájíme na kostičky. Mango oloupeme, vypeckujeme, dužinu nakrájíme na plátky.

  • 3

    Do woku přidáme tresku, mango a za stálého obracení opékáme 4-5 minut.

  • 4

    V misce smícháme solamyl, sójovou omáčku, ananasovou šťávu a limetkovou šťávu. Směs nalijeme do woku, přivedeme k varu a mícháme do zhoustnutí.

  • 5

    Pokrm upravíme na nahřátou servírovací mísu a posypeme nakrájeným koriandrem.

Komentáře k receptu