Treska s mangem
Suroviny
- 180 g Mrkev kořen
- 450 g Treska aljašská
- 100 ml Džus ananasový
- 1 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
- 1 ks Cibule červená
- 1 ks Paprika červená
- 1 ks Paprika zelená
- 1 ks Mango
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Limetková šťáva
- 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
- 1 polévková lžíce Omáčka sójová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 219 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 108 g
- Sodík 83 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 41.6 mg
- Draslík 637 mg
- Vláknina 7858 mg
- Vitamín A 7858 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 56.6 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve woku rozehřejeme olej a přidáme oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli, očištěnou, na špalíčky nakrájenou mrkev a očištěné, na proužky nakrájené papriky. Za stálého obracení opékáme 5 minut.
-
2
Omyté filety z tresky nakrájíme na kostičky. Mango oloupeme, vypeckujeme, dužinu nakrájíme na plátky.
-
3
Do woku přidáme tresku, mango a za stálého obracení opékáme 4-5 minut.
-
4
V misce smícháme solamyl, sójovou omáčku, ananasovou šťávu a limetkovou šťávu. Směs nalijeme do woku, přivedeme k varu a mícháme do zhoustnutí.
-
5
Pokrm upravíme na nahřátou servírovací mísu a posypeme nakrájeným koriandrem.