Zapečené opilé kuře

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1200 g Kuřecí prsa
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 8 g Sůl
  • 3 g Paprika mletá sladká
  • 4 g Pepř bílý
  • 300 g Debrecínská pečeně
  • 150 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 1 ks Rajčata
  • 1 dl Olej rostlinný
  • 2 dl Víno červené
  • 1 dl Martell cognac
  • 1 dl Cinzano bianco
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 770 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 44 g
  • Sodík 751 mg
  • Bílkoviny 60 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 156.5 mg
  • Draslík 826.2 mg
  • Vláknina 1043.3 mg
  • Vitamín A 1043.3 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.6 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí prsa naklepeme přes mikrotenový sáček, osolíme, okořeníme a opečeme na rozpáleném oleji ze všech stran. Poté podlijeme všemi druhy alkoholu a zakryté dusíme, dokud není maso měkké. Mezitím si připravíme zapékací sáčky a vymažeme je rozpuštěným máslem. Hotové maso zabalíme do plátku debrecínky a rozdělíme do jednotlivých sáčků podle porcí. Každé maso poklademe plátky sýra a navrch dáme kolečko rajčete. Sáček zavážeme a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 15 minut. Můžeme servírovat např. s hranolky nebo jen se zeleninou.

Komentáře k receptu