Černý kořen ve žloutkové omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Černý kořen
  • 8 g Sůl
  • 10 g Mouka polohrubá
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 5 g Bazalka
  • 25 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1000 ml Voda pitná
  • 300 ml Hovězí vývar základní
  • 3 ml Citronová šťáva
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 346 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 1024 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 295.7 mg
  • Draslík 656.2 mg
  • Vláknina 10789.8 mg
  • Vitamín A 10789.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.9 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kořen oloupeme, omyjeme a nakrájíme na hranolky. Protože rostlina pouští barvu, pracujeme v rukavicích. Hranolky vložíme do hrnce s vroucí osolenou vodou, přisypeme 1 lžičku mouky a vaříme 1/2 hodiny. Scedíme a necháme okapat.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme 2 lžíce másla, přidáme kořen, osolíme, opepříme a smažíme na másle asi 2 minuty. Zaprášíme hladkou moukou, promícháme, podlijeme vývarem a vaříme nejméně 15 minut, Stáhneme z ohně, vmícháme do omáčky 3 žloutky, 1 lžíci másla, zakápneme citronovou šťávou a nakonec přimícháme posekanou bazalku.

Komentáře k receptu