Černý kořen ve žloutkové omáčce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 346 kcal
- Sacharidy 36 g
- Tuky 19 g
- Sodík 1024 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 295.7 mg
- Draslík 656.2 mg
- Vláknina 10789.8 mg
- Vitamín A 10789.8 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.9 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kořen oloupeme, omyjeme a nakrájíme na hranolky. Protože rostlina pouští barvu, pracujeme v rukavicích. Hranolky vložíme do hrnce s vroucí osolenou vodou, přisypeme 1 lžičku mouky a vaříme 1/2 hodiny. Scedíme a necháme okapat.
-
2
V pánvi rozehřejeme 2 lžíce másla, přidáme kořen, osolíme, opepříme a smažíme na másle asi 2 minuty. Zaprášíme hladkou moukou, promícháme, podlijeme vývarem a vaříme nejméně 15 minut, Stáhneme z ohně, vmícháme do omáčky 3 žloutky, 1 lžíci másla, zakápneme citronovou šťávou a nakonec přimícháme posekanou bazalku.