Janovská minestrone s pestem
Suroviny
- 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 450 g Fazole červené sterilované
- 0.5 kávová lžička Kurkuma
- 2 ks Cibule
- 1 ks Cuketa
- 3 ks Mrkev kořen
- 1 ks Tuřín
- 1 ks Bazalka
- 2 ks Celer řapíkatý
- 2 ks Paprika červená
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 3 stroužek Česnek
- 0.5 šálek Sýr Parmezán
- 2 šálek Víno bílé
- 4 šálek Vývar drůbeží
- 0.5 hrnek Těstoviny Penne
- 4 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 387 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 112 g
- Sodík 726 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 8.5 mg
- Draslík 334.2 mg
- Vláknina 10366 mg
- Vitamín A 10366 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 26.9 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli, mrkev, tuřín, celer a papriku nakrájíme, vložíme do velkého hrnce společně s rajčaty, zalijeme vývarem a vínem. Přivedeme k varu a na mírném ohni 20 minut povaříme. Přidáme nakrájenou cuketu, scezené fazole, těstoviny, ochutíme solí, pepřem, kurkumou a zvolna vaříme dalších cca 40 minut, dokud zelenina nezměkne.
-
2
Mezitím připravíme pesto. Bazalku rozmixujeme najemno společně s česnekem a nastrouhaným parmezánem. Postupně přidáváme olivový olej, osolíme a opepříme.
-
3
Polévku rozdělíme do velkých misek, do každé zamícháme 1 lžíci pesta a podáváme.