Vařená rýže se sýrem a cibulí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 425 kcal
- Sacharidy 43 g
- Tuky 23 g
- Sodík 557 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 43 g
- Cholesterol 38.3 mg
- Draslík 179.9 mg
- Vláknina 2970 mg
- Vitamín A 2970 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.2 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 28.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rýži promyjeme pod tekoucí vodu a necháme okapat. V hrnci rozehřejeme 1/2 množství másla, přisypeme cibuli a necháme zpěnit. Přidáme rýži, promícháme, zalijeme 1/2 množství vývaru, vaříme a jakmile se vývar vsákne, přilijeme zbytek. Dovaříme, vývar by se měl celý vsáknout. Přimícháme zbytek másla a strouhaný gruyére.
-
2
Podáváme jako přílohu k masu.