Vařená rýže se sýrem a cibulí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Cibule
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 200 g Rýže loupaná
  • 30 g Sýr Gruyére
  • 800 ml Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 425 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 557 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 43 g
  • Cholesterol 38.3 mg
  • Draslík 179.9 mg
  • Vláknina 2970 mg
  • Vitamín A 2970 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.2 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 28.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rýži promyjeme pod tekoucí vodu a necháme okapat. V hrnci rozehřejeme 1/2 množství másla, přisypeme cibuli a necháme zpěnit. Přidáme rýži, promícháme, zalijeme 1/2 množství vývaru, vaříme a jakmile se vývar vsákne, přilijeme zbytek. Dovaříme, vývar by se měl celý vsáknout. Přimícháme zbytek másla a strouhaný gruyére.

  • 2

    Podáváme jako přílohu k masu.

Komentáře k receptu