Rýže vařená s hráškem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 356 kcal
- Sacharidy 45 g
- Tuky 17 g
- Sodík 1575 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 45 g
- Cholesterol 24 mg
- Draslík 112 mg
- Vláknina 5860 mg
- Vitamín A 5860 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 23.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rýži nasypeme do jemného sítka, propláchneme pod tekoucí vodou, překlopíme do hrnce, zalijeme 2 l vody, přidáme sůl, 1 lžíci másla, přivedeme k varu a vaříme 18-20 minut. Voda by se měla všechna vsáknout. Jestliže voda přebývá, slijeme ji.
-
2
Zelený hrášek uvaříme ve slané vodě doměkka a scedíme.
-
3
V pánvi rozpustíme máslo, přidáme rýži, hrášek, promícháme a pomalu dusíme asi 2 minuty. Máslo by se mělo do rýže vsáknout a hrášek by měl být lesklý.
-
4
Podáváme jako přílohu k masům.