Tuřín zapečený s karotkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Brambory pečené
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 100 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 400 g Tuřín
  • 8 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 200 g Karotka
  • 100 ml Hovězí vývar základní
  • 150 ml Bešamel
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 439 kcal
  • Sacharidy 62 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 1097 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 61 g
  • Cholesterol 31.1 mg
  • Draslík 814 mg
  • Vláknina 22615 mg
  • Vitamín A 22615 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 37.9 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Tuříny a karotku očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky. Pekáček vymažeme máslem, naskládáme do něj plátky zeleniny, osolíme, opepříme, zalijeme vývarem, bešamelem, posypeme strouhaným sýrem a dáme zapéct. Pečeme v předehřáté troubě přibližně 1/2 hodiny.

  • 2

    Podáváme s pečeným bramborem.

Komentáře k receptu