Tuřín zapečený s karotkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 439 kcal
- Sacharidy 62 g
- Tuky 16 g
- Sodík 1097 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 61 g
- Cholesterol 31.1 mg
- Draslík 814 mg
- Vláknina 22615 mg
- Vitamín A 22615 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 37.9 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Tuříny a karotku očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky. Pekáček vymažeme máslem, naskládáme do něj plátky zeleniny, osolíme, opepříme, zalijeme vývarem, bešamelem, posypeme strouhaným sýrem a dáme zapéct. Pečeme v předehřáté troubě přibližně 1/2 hodiny.
-
2
Podáváme s pečeným bramborem.