Čočková polévka s mrkví a celerem

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 450 g Mrkev kořen
  • 100 g Čočka červená
  • 100 g Jogurt bílý
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Celer řapíkatý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3.5 šálek Vývar zeleninový
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 323 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 269 g
  • Sodík 1095 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 34 g
  • Cholesterol 3.9 mg
  • Draslík 522.2 mg
  • Vláknina 17563.8 mg
  • Vitamín A 17563.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.7 mg
  • Vitamín E 3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve velkém hrnci rozpálíme olej a 6-8 min na něm restujeme nakrájenou mrkev, cibuli a celer dozlatova. Přidáme propranou čočku, zalijeme 3 šálky vývaru a přivedeme k varu. Zakryté vaříme na mírném ohni cca 20 min. Mrkev musí změknout.

  • 2

    Necháme 15 min chladnout a poté polévku rozmixujeme dohladka. Spolu se zbylým vývarem vlijeme do čistého hrnce, ochutíme solí, pepřem a před podáváním mírně ohřejeme. Dozdobíme lžičkou jogurtu a nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu