Brambory á la sarladaise
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 141 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 4 g
- Sodík 33 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 3.9 mg
- Draslík 777.7 mg
- Vláknina 8737.3 mg
- Vitamín A 8737.3 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.9 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory oloupeme a pokrájíme na plátky, namočíme do studené vody a uvedeme k varu, poté ihned slijeme a necháme okapat.
-
2
Sádlo rozehřejeme na pánvi a rozprostřeme na něj plátky brambor.
-
3
Smažíme 40 minut, občas promícháme.
-
4
Přidáme utřený česnek a spařené pokrájené houby.
-
5
Smažíme dalších 20 minut.
-
6
Servírujeme posypané sekanou petrželí.