Opečené brambory s petrželí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 252 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 15 g
- Sodík 21 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 8.4 mg
- Draslík 839.6 mg
- Vláknina 10140 mg
- Vitamín A 10140 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25.9 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory oloupeme a pokrájíme na plátky, namočíme do studené vody a uvedeme k varu, poté ihned slijeme a necháme okapat.
-
2
Máslo rozehřejeme na pánvi a rozprostřeme na něj plátky brambor.
-
3
Smažíme 40 minut, občas promícháme.
-
4
Osolíme dle chuti a posypeme sekanou petrželí.