Roketový salát s kachnou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 34 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Avokádo
  • 100 g Broskve
  • 100 g Meruňky
  • 80 g Salát hlávkový
  • 5 g Pažitka
  • 200 g Fazolové lusky zelené
  • 80 g Cibule perlová
  • 5 g Estragon
  • 40 g Roketa
  • 200 g Kachní maso uzené
  • 20 ml Ocet kvasný lihový
  • 1 ks Citrony
  • 8 ks Vejce křepelčí
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 258 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 456 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 185.7 mg
  • Draslík 436.1 mg
  • Vláknina 11313 mg
  • Vitamín A 11313 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32.4 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce necháme vařit 4 minuty, poté vychladíme a oloupeme.

  • 2

    Fazole necháme 5 minut vařit v osolené vodě.

  • 3

    Avokádo oloupeme, vypeckujeme a dužinu pokrájíme na kousky. Zakapeme citronovou šťávou.

  • 4

    Cibulky zbavíme slupek a pokrájíme na kolečka.

  • 5

    Salát, roketu, pažitku a estragon omyjeme. Bylinky nasekáme na menší kousky.

  • 6

    Broskve a meruňky vypeckujeme a dužiny pokrájíme na menší kousky.

  • 7

    Maso natrháme na jednotlivá sousta.

  • 8

    Všechny suroviny smícháme v míse a nakonec salát dochutíme octem, solí a pepřem.

Komentáře k receptu