Roketový salát s kachnou
Suroviny
- 60 g Avokádo
- 100 g Broskve
- 100 g Meruňky
- 80 g Salát hlávkový
- 5 g Pažitka
- 200 g Fazolové lusky zelené
- 80 g Cibule perlová
- 5 g Estragon
- 40 g Roketa
- 200 g Kachní maso uzené
- 20 ml Ocet kvasný lihový
- 1 ks Citrony
- 8 ks Vejce křepelčí
- 2 špetka Sůl
- 2 špetka Pepř černý mletý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 258 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 16 g
- Sodík 456 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 185.7 mg
- Draslík 436.1 mg
- Vláknina 11313 mg
- Vitamín A 11313 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 32.4 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vejce necháme vařit 4 minuty, poté vychladíme a oloupeme.
-
2
Fazole necháme 5 minut vařit v osolené vodě.
-
3
Avokádo oloupeme, vypeckujeme a dužinu pokrájíme na kousky. Zakapeme citronovou šťávou.
-
4
Cibulky zbavíme slupek a pokrájíme na kolečka.
-
5
Salát, roketu, pažitku a estragon omyjeme. Bylinky nasekáme na menší kousky.
-
6
Broskve a meruňky vypeckujeme a dužiny pokrájíme na menší kousky.
-
7
Maso natrháme na jednotlivá sousta.
-
8
Všechny suroviny smícháme v míse a nakonec salát dochutíme octem, solí a pepřem.