Španělská Fabada
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1161 kcal
- Sacharidy 49 g
- Tuky 73 g
- Sodík 1686 mg
- Bílkoviny 44 g
- Uhlovodany 49 g
- Cholesterol 147.5 mg
- Draslík 1160.4 mg
- Vláknina 19266.7 mg
- Vitamín A 19266.7 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.4 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Klobásu, salám a slaninu nakrájíme na kousky a smažíme ve větší pánvi na oleji asi 2 minuty za stálého míchání. Přilijeme červené víno a necháme 2-3 minuty probublávat.
-
2
Potom vmícháme scezené fazole, šafrán, bobkový list a přilijeme vývar. Zvolna povaříme asi 30 minut.
-
3
Ihned podáváme.