Fíkový biskupský chlebíček
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 371 kcal
- Sacharidy 45 g
- Tuky 18 g
- Sodík 44 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 144.7 mg
- Draslík 280.1 mg
- Vláknina 2251.3 mg
- Vitamín A 2251.3 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.1 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 21.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Formu na chlebíček vyložíme papírem na pečení potřeným máslem.
-
2
Fíky a hrozinky namočíme na 60 minut do horkého čaje. Poté slijeme a smícháme s moukou a kypřícím práškem.
-
3
Máslo smícháme s cukrem, postupně všleháme vejce. Obě směsi vmícháme dohromady a nalijeme do formy. Pečeme při 230 °C 8 minut, poté teplotu snížíme na 175 °C a pečeme ještě 40 minut.