Makrela s okurkovým salátem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Hořčice dijonská
  • 4 ks Makrela obecná
  • 0.5 ks Paprikové lusky čerstvé
  • 1 ks Šalotka
  • 1 ks Okurka salátová
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 740 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 46 g
  • Sodík 202 mg
  • Bílkoviny 70 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 240 mg
  • Draslík 357.4 mg
  • Vláknina 1365.8 mg
  • Vitamín A 1365.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytou okurku nakrájíme škrabkou na dlouhé, tenké proužky. Vložíme do mísy a promícháme s nasekanou šalotkou, koprem a očištěnou, nadrobno nakrájenou paprikou.

  • 2

    Citronovou šťávu prošleháme s hořčicí a olivovým olejem. Podle chuti osolíme a opepříme, nalijeme na salát a zlehka promícháme.

  • 3

    Do kůže očištěných makrel nařízneme šikmo 2 zářezy. Na rozehřátém grilu ryby grilujeme z jedné strany 5 minut, obrátíme a grilujeme ještě 4 minuty.

  • 4

    Makrely podáváme horké s okurkovou omáčkou. Vhodnou přílohou jsou vařené nové brambory.

Komentáře k receptu