Makrela s okurkovým salátem
Suroviny
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Hořčice dijonská
- 4 ks Makrela obecná
- 0.5 ks Paprikové lusky čerstvé
- 1 ks Šalotka
- 1 ks Okurka salátová
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 4 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 740 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 46 g
- Sodík 202 mg
- Bílkoviny 70 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 240 mg
- Draslík 357.4 mg
- Vláknina 1365.8 mg
- Vitamín A 1365.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.1 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytou okurku nakrájíme škrabkou na dlouhé, tenké proužky. Vložíme do mísy a promícháme s nasekanou šalotkou, koprem a očištěnou, nadrobno nakrájenou paprikou.
-
2
Citronovou šťávu prošleháme s hořčicí a olivovým olejem. Podle chuti osolíme a opepříme, nalijeme na salát a zlehka promícháme.
-
3
Do kůže očištěných makrel nařízneme šikmo 2 zářezy. Na rozehřátém grilu ryby grilujeme z jedné strany 5 minut, obrátíme a grilujeme ještě 4 minuty.
-
4
Makrely podáváme horké s okurkovou omáčkou. Vhodnou přílohou jsou vařené nové brambory.