Kachna na jablkách
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1450 kcal
- Sacharidy 38 g
- Tuky 126 g
- Sodík 212 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 38 g
- Cholesterol 33.5 mg
- Draslík 293.4 mg
- Vláknina 9859.5 mg
- Vitamín A 9859.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.9 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 28.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Šunku pokrájíme na větší kousky.
-
2
25 g másla rozpálíme a orestujeme na něm šunku.
-
3
3 jablka oloupeme a pokrájíme na menší kousky, smícháme s restovanou šunkou a strouhankou. Osolíme a opepříme.
-
4
Vzniklou nádivkou naplníme kachnu, potřeme máslem, osolíme a opepříme. Pečeme 60 minut při 225°C.
-
5
Zbytek jablek oloupeme, zbavíme jádřinců, pokrájíme na menší kousky, potřeme zbylým máslem a dáme péct do trouby.
-
6
Pečenou kachnu odložíme do tepla, vypečenou šťávu slijeme, zředíme vývarem a přimícháme zakysanou smetanu a citronovou šťávu.
-
7
Kachnu servírujeme na pečených jablkách, přelitou omáčkou.